У ніч на середу в приміщенні окружної виборчої комісії №59 в смт Велика Новосілка Донецької області відновилося силове протистояння, робота комісії наразі заблокована співробітниками Служби безпеки України, електрощитова розгромлена, а самі члени комісії побоюються за свою безпеку. Про це розповів телефоном один із членів комісії на правах анонімності, повідомляють «Українські новини».

«Вночі на території окружкому та в прилеглій зоні тривали сутички представників «Правого сектору», батальйону «Дніпро-1» і міліції, яка охороняє ОВК. Була стрілянина. Незважаючи на це рано-вранці в середу 5 листопада ОВК №59 зуміла відновити свою роботу, але продовжити підрахунок голосів, а також їх введення у систему «Вибори» не вдалося. Через невеликий проміжок часу приміщення було заблоковане працівниками СБУ, зокрема, закрито доступ до серверної кімнати. Крім того, співробітниками СБУ була розгромлена електрощитова, через що приміщення, де працює ОВК, було повністю знеструмлене, немає світла і зв'язку, працювати комісія не може», - каже член ОВК №59.

За його словами, на цей момент члени ОВК побоюються за свою безпеку і вважають неможливим продовження роботи у Великій Новосілці. «Продовжити підрахунок голосів і безпечну роботу можна тільки перевізши весь склад окружкому в Київ, де безпосередньо під контролем Центрвиборчкому ми зможемо завершити всі процедури. Ми намагаємося зв'язатися з ЦВК та керівництвом правоохоронних органів для забезпечення такої можливості, однак поки ці спроби не увінчалися успіхом», - додав член ОВК №59.

Нагадаємо, на цей момент ОВК №59 залишається єдиною в Україні комісією, де ще не пораховано 100% голосів виборців. Станом на 7:48 ранку тут підрахували 82,88% бюлетенів. Мер м. Курахового Сергій Сажко продовжує лідирувати з відривом від найближчого конкурента Валентина Манька, який спирається на підтримку добровольчих батальйонів і «Правого Сектору», більш ніж у 1800 голосів. За даними протоколів з мокрими печатками - розрив між Сажком і Маньком становить 3000 голосів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189