МВФ затримує виплату третього траншу через те, що Україна не виконала всі умови видачі кредиту. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Якщо говорити про наш договір з МВФ, то третій транш мав бути виданий до 15 грудня. Так написано в тексті. Але в зв'язку з тим, що Україна не виконала так звані «маячки», тобто структурні показники, третій транш затримується», - сказав Охріменко.

Експерт пояснив, що МВФ, видаючи кредит, ставить певні умови перед країнами.

«Україна виконала лише одну умову, решту - ні. З цієї причини і відкладається надання чергового траншу. Коли Україна «впорається», тоді можна буде говорити далі. Але до кінця року Україна навряд чи зможе виконати всі показники. Найбільші порушення були пов'язані з тим, що в контракті передбачене зростання золотовалютних резервів, а вони тільки скорочуються; передбачалося зменшення дефіциту бюджету, а він тільки зростає. Поки Україна не вирішить ці проблеми - грошей не дадуть», - переконаний він.

Нагадаємо, що представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що третій транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою кредитування України може затриматися доти, поки не сформується уряд України.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18