До суботи, 1 листопада, ПАТ «Київенерго» планує подати тепло і гарячу воду в усі багатоповерхові будинки столиці. Про це, як повідомляє кореспондент ForUmу, заявив на прес-конференції генеральний директор «Київенерго» Олександр Фоменко.

Він нагадав, що станом на ранок 30 жовтня в Києві без тепла і гарячого водопостачання залишаються 700 багатоповерхових будинків.

«Основна причина відсутності тепла та води - це аварійні пориви на теплотрасах і планово-аварійні роботи на обладнанні, що постачає енергію. Особливо складна ситуація на Оболоні та Подолі. За графіком робіт 31 жовтня кількість відключених будинків скоротиться до 200, а до суботи ми плануємо подати тепло та гарячу воду у всі багатоповерхові будинки столиці», - заявив глава «Київенерго».

За словами Фоменка, серед аварійно відключених будівель немає жодного об'єкту соціальної сфери. А поступове збільшення температури носія в школах планово розпочнеться з 7 листопада, щоб до початку нової навчальної чверті температурний режим в цих установах увійшов в норму.

«Ми почали один із найскладніших опалювальних сезонів за останні роки. Загалом, із виділених КМДА лімітів газу «Київенерго» не вистачає близько 400 млн кубометрів. Зараз питання про заміщення відсутнього газу за рахунок держзакупівель мазуту вирішується на рівні уряду України», - заявив він.

Нагадаємо, 30 жовтня ПАТ «Київенерго» повідомило, що станом на ранок 30 жовтня підключено до опалення весь житловий фонд столиці - 9426 будинків, з яких 7122 будинки, які обслуговуються комунальними ЖЕКами, 1225 відомчих будинків і 1097 будинків, які обслуговують приватні ЖБК та ОСББ і підключаються до опалення на підставі поданих заявок.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом