Проведення позачергових виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей буде законним тільки 7 грудня 2014 року, а всі інші голосування лише перешкоджатимуть врегулюванню ситуації в регіоні.

Про це у ході брифінгу в Міністерстві закордонних справ заявив спікер МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент Forum'у.

«Позачергові вибори в органи місцевого самоврядування на Донбасі повинні пройти в суворій відповідності із законодавством України та за умови їх прозорого моніторингу авторитетними наглядовими місіями. Це єдиний законний шлях обрання нових місцевих еліт, які матимуть справжній мандат довіри у населення сходу країни для представлення його інтересів. Проведення будь-яких власних голосувань, організованих на цій частині території України так званими ДНР і ЛНР, перешкоджатимуть процесу мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також суперечитимуть Мінським домовленостям і не буде визнане міжнародним співтовариством», - сказав Перебийніс.

У той же час спікер МЗС назвав деструктивними заяви російських дипломатів щодо виборів на Донбасі.

«У зв'язку з цим абсолютно деструктивними і провокаційними є сьогоднішні заяви окремих російських представників, у тому числі і міністра закордонних справ РФ та прес-секретаря президента Росії, які вже інтерпретуються членами НЗФ як заохочення Росією проведення незаконних виборів 2 листопада», - зазначив спікер.

Як раніше повідомляв ForUm, ДНР і ЛНР призначили вибори в парламент на 2 листопада.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33