Члени однієї з дільничних виборчих комісій в Артемівську Донецької області зіпсували всі виборчі бюлетені для голосування в одномандатному окрузі. Про це на брифінгу повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

За його словами, в цілому інформації про надзвичайні події небагато. Зокрема у трьох округах ДВК втратили свої печатки. Незважаючи на це, бюлетені були своєчасно пропечатані та голосування там проходить, дублікати печаток замовлені для ДВК. Також несвоєчасно відкрлася одна виборча дільниця в окрузі № 135 (Одеса). Як сказав Охендовський, несвоєчасність відкриття ділянки пов'язана з тим, що члени ДВК забули про перехід на зимовий час. Зараз, за його словами, голосування там проходить у штатному режимі.

«Менш приємний випадок стався в окрузі № 46 - місто Артемівськ Донецької області. Цей випадок не пов'язаний з подіями на сході. Члени однієї дільничної виборчої комісії зіпсували всі без винятку бюлетені для голосування в одномандатному виборчому окрузі на цій виборчій дільниці шляхом проставляння штампа «вибув» не на прізвища того кандидата, який вибув з балотування і у виборах не бере участь. Зрозуміло, що такими бюлетенями голосувати не можна, і голосування на цій виборчій дільниці проходить тільки за партійними списками кандидатів», - сказав Охендовський.

Він зазначив, що ЦВК може виготовити бюлетені і замінити ними зіпсовані, але можливості доставити їх у Артемівськ вже немає.

Охендовський зауважив, що члени цієї комісії, які позбавили права голосу понад тисячу виборців, будуть притягнуті до відповідальності.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 26 жовтня, в Україні проходять позачергові парламентські вибори.

Станом на 10:00 вчасно не розпочали роботу 9 дільничних виборчих комісій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом