Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін сподівається, що черговий раунд тристоронніх газових консультацій між представниками Росії, України та Європейського Союзу, який відбудеться 29 жовтня в Брюсселі, буде результативним. Про це йшлося в телефонній розмові лідерів двох країн, повідомляє прес-служба Кремля.

«У розвиток переговорів, що відбулися 16-17 жовтня в Мілані, триває обговорення ситуації в зоні внутрішньоукраїнського конфлікту. Президент Росії акцентував увагу на необхідності деескалації ситуації в Донецькій та Луганській областях, насамперед шляхом реального припинення вогню, гарантування безпеки вздовж лінії розмежування протиборчих сторін і надання термінової гуманітарної допомоги», - йдеться в повідомленні.

У цьому контексті Путін і Меркель наголосили на доцільності проведення найближчим часом чергової зустрічі контактної групи щодо України.

«Наголошено на важливості досягнення домовленостей щодо газової тематики. Висловлено сподівання, що черговий раунд тристоронніх консультацій між представниками Росії, України та Європейського Союзу, який відбудеться 29 жовтня в Брюсселі, буде результативним. Розглянуті також інші актуальні міжнародні проблеми. Сторони домовилися активізувати спільні зусилля для боротьби з поширенням вірусу лихоманки Ебола», - підкреслюється в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, тристоронні переговори між Україною, Росією і ЄС відбудуться 29 жовтня в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом