У Станично-Луганському районі відновлено електропостачання, повідомив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Він нагадав, що від електропостачання Станиця Луганська і весь район, який за переписом налічує 42 тисячі населення, були відключені з 3 серпня.

«Внаслідок обстрілу з боку ЛНР були пошкоджені лінії електропередач, і усі спроби відновити їх результату не дали», - заявив голова ОДА.

За словами Москаля, в останній раз після відновлення електропостачання протрималося менше доби і через мінометний вогонь знову було відключено.

Ремонтні бригади обленерго відмовлялися відновлювати пошкодження ЛЕП на нейтральній території, оскільки неодноразово потрапляли під обстріл НЗФ. В результаті таких обстрілів один працівник райелектромережі Станиці Луганської загинув, ще двоє отримали важкі поранення (в цілому по області кількість загиблих і поранених співробітників обленерго становить відповідно 4 і 3).

«Після тривалих переговорів керівництво ЛНР направило лист, яким погодило допуск ремонтних бригад на буферну територію для ремонту ЛЕП та відновлення електропостачання, виставивши при цьому умову, що з нашої сторони повинні бути представники від влади і війська», - повідомив Москаль.

У зв'язку з цим голова ОДА вранці виїхав у Станицю Луганську і виступив гарантом того, що ремонтні роботи пройдуть без збройних ексцесів.

В 9:00 сапери ДержНС і працівники обленерго з технікою виїхали на буферну зону і протягом дня відновили електропостачання на двох проміжках між високовольтними лініями електропередач, які були обірвані в результаті обстрілу.

«Зараз ремонтники ліквідують обриви електромереж у самій Станиці Луганській, світло вже з'явилося у перших будинках. У найближчі дні з'явиться центральне водопостачання та тепло», - резюмував Москаль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом