На сьогоднішній день статус учасника бойових дій отримали понад 800 осіб, які брали участь в антитерористичній операції. Про це заявила міністр соціальної політики України Людмила Денісова в інтерв'ю Львівській обласній державній телерадіокомпанії, повідомляє прес-служба міністерства.

«На сьогодні статус учасника бойових дій отримали понад 800 осіб, які брали участь в антитерористичній операції», - сказала вона.

Денісова підкреслила, що на учасників АТО поширюється Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». «Якщо, на жаль, сталося, що військовослужбовець загинув, то пільги відповідно до закону поширюються на членів його родини», - підкреслила міністр.

Також, за її словами, уряд підвищив удвічі грошове забезпечення військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО. «Зараз менше шести тисяч гривень вони не отримують», - запевнила міністр.

Крім того, вона зазначила, що держава дбає і про реабілітацію постраждалих у зоні АТО. «Скоро буде добудований бальнеологічний комплекс Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації в смт Великий Любінь, що забезпечує, у тому числі, лікування та реабілітацію військовослужбовців після повернення з зони АТО», - підсумувала Денисова.

Нагадаємо, голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко заявив, що проблем з наданням статусу учасника бойових дій військовослужбовцям, задіяним в антитерористичній операції, немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом