Вчора, 8 жовтня, у Києві, на вулиці Прорізній, столичні правоохоронці затримали групу озброєних чоловіків, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві.

За інформацією міліції, затримані приїхали до столиці з метою скоєння тяжких злочинів, у них було вилучено вогнепальну зброю. Заходи із затримання проводилися вдень у центрі столиці.

Як розповіли в міліції, злочинці намагалися втекти від правоохоронців та чинили опір. Для того щоб не постраждали випадкові перехожі, правоохоронці були змушені застосувати заходи фізичного впливу та спецзасоби (наручники). Як повідомляється, жодна людина не постраждала.

Встановлено, що до складу групи входило троє громадян України 20, 27 та 50 років, мешканці Волинської та Чернігівської областей. Двоє з них неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за скоєння тяжких злочинів. Старший з групи підозрюваних, 50-річний волинянин, востаннє звільнився з місць позбавлення волі у 2012 році. Він був засуджений до 12 років ув'язнення за збут наркотичних речовин у складі організованої злочинної групи.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС у Києві відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України - «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами».

Наразі вирішується питання про обрання стосовно затриманих запобіжного заходу. За цей злочин затриманим загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Тепер правоохоронці перевіряють чоловіків на причетність до скоєння злочинів на території столиці та за її межами. Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом