За попередніми даними Центральної виборчої комісії України, участь у виборах народних депутатів зможуть взяти 1 млн 460 тис. виборців з 3 млн 400 тис. у Донецькій області та 560 тис. виборців з 1 млн 800 тис. - у Луганській. Про це, як повідомляє прес-служба ЦВК, в ході зустрічі з делегацією Спеціального комітету Парламентської асамблеї Ради Європи заявив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський.

Він акцентував увагу делегації ПАРЄ на ситуації з підготовкою до проведення виборів у Донецькій та Луганській областях, частину території яких контролюють незаконні збройні формування так званих ДНР і ЛНР.

Так, за його словами, є надія, що на Донеччині вибори відбудуться в 13 з 21 одномандатного виборчого округу (ОВО).

«За попередніми розрахунками, з 3 млн 400 тис. виборців, зареєстрованих у регіоні, проголосувати на виборчих дільницях за місцем проживання зможуть орієнтовно 1 млн 460 тис. осіб. Очевидна диспропорція між кількістю виборчих округів, де можливо провести вибори, та кількістю виборців, які зможуть взяти в них участь, пояснюється тим, що, на жаль, в окремих ОВО голосування може відбутися лише на кількох виборчих дільницях», - зазначив голова ЦВК.

Також Охендовський підкреслив, що по Луганській області на сьогодні є можливість проведення виборів у 5 з 11 одномандатних виборчих округів.

«Взяти участь у голосуванні, знову ж таки за попередніми даними, зможуть близько 560 тис. виборців з 1 млн 800 тис., зареєстрованих на Луганщині», - повідомив він.

Голова ЦВК зазначив, що підготовка до проведення виборів у тих районах і містах, які тимчасово перебувають під контролем НЗФ, поки неможлива.

Нагадаємо, раніше в ЦВК заявили, що вибори на Донбасі безпечно провести в 15 з 32 округів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом