Правоохоронці перекрили міжнародний канал переміщення українок в Індію у сексуальне рабство. Про це повідомляє прес-служба МВС.

За інформацією прес-служби, злочинний бізнес організувала 23-річна мешканка міста Кривий Ріг через Інтернет і підбирала молодих дівчат для працевлаштування в так званих «ескорт-агентствах» у м. Делі.

«У липні цього року працівниками Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми МВС України, здійснювався моніторинг мережі загального доступу Інтернет. Під час цього оперативники звернули увагу на цікаве оголошення з пропозицією працевлаштування дівчат. Тим, хто Їхатиме на «заробітки», пропонувалося працевлаштування в так званих «ескорт-агентствах» Республіки Індія, а саме в столиці - м. Делі, із зарплатою в 5 тисяч доларів США на місяць», - йдеться в повідомленні.

Таким чином організатор бізнесу займалася пошуком молодих, привабливих дівчат для подальшої сексуальної експлуатації в м. Делі.

Разом із тим правоохоронці встановили, що до справи жінка залучила ще одну свою подругу, яка шукала нових дівчат серед своїх знайомих, а не через Інтернет. Переважно це були жінки, які мали важке матеріальне становище (кредитна заборгованість, хворі батьки, малолітні діти тощо).

У міліції зазначили, що фігурантка справи була затримана в міжнародному аеропорту «Бориспіль» після перетинання державного кордону України, майже на трапі літака, вона везла з собою в Індію двох громадянок України з метою їх подальшої сексуальної експлуатації.

Наразі організатора злочинної групи затримано. Їй оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею 149 Кримінального кодексу України. Членам групи загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом