Вищий спеціалізований суд України скасував постанову апеляційного суду Миколаївської області стосовно колишнього мера Миколаєва, винного в розкраданні понад 2,5 млн дол. іноземних інвестицій, повідомляє прес-служба облпрокуратури.

«Прокуратура довела в суді касаційної інстанції, суд апеляційної інстанції розглянув справу формально, а постанова суду винесена з істотними порушеннями вимог кримінального процесуального закону, - зазначили у відомстві.

У зв'язку з цим касаційна скарга задоволена, постанову апеляційного суду щодо екс-мера скасовано, а справу направлено на новий апеляційний розгляд».

Вироком Центрального районного суду Миколаєва екс-мер міста визнано винним у розкраданні іноземних інвестицій в особливо великих розмірах, йому призначено покарання у вигляді позбавлення свободи строком до 5 років з відстрочкою виконання вироку на два роки. Крім цього, його зобов'язали відшкодувати привласнені кошти і компенсувати потерпілій стороні 2 млн грн матеріального і морального збитку.

У зв'язку з м'якістю призначеного покарання прокуратура подала апеляційну скаргу, яка була задоволена частково. Не погодившись з таким рішенням, прокурор району звернувся з касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом