У Харкові міська влада просить правоохоронні органи міста розслідувати знесення пам'ятника Леніну на площі Свободи 28 вересня. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

Так, директор СКП «Харківзеленбуд» Микола Блуд направив на ім'я прокурора міста Харкова Євгена Поповича заяву про скоєний, на його думку, злочин. У своїй заяві він висловив прохання почати досудове розслідування за цим фактом. Як зазначено в заяві, пам'ятник Леніну перебуває на балансі підприємства з 1995 року і відповідно до ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України за умисне незаконне знищення, руйнування та пошкодження об'єктів культурної спадщини передбачене кримінальне покарання.

За інформацією прес-служби, Харківський міський голова Геннадій Кернес також направив на ім'я начальника ГУ МВС України в Харківській області Анатолія Дмитрієва лист, в якому просить провести перевірку законності знесення пам'ятника, рішення облуправління міліції про закриття кримінального провадження за фактом знищення пам'ятника Леніну як об'єкта культурної спадщини і факту бездіяльності міліції під час знесення пам'ятника 28 вересня.

Також міський голова направив листа на ім'я прокурора Харківської області Юрія Данильченка, в якому виклав аналогічні прохання. Геннадій Кернес також попросив перевірити законність розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути про виключення пам'ятника Леніну з Державного реєстру пам'яток України та дозвіл на його строковий демонтаж.

Нагадаємо, у Харкові, на площі Свободи, ввечері 28 вересня знесли найбільший в Україні пам'ятник Володимиру Леніну. Пізніше харківський міський голова Геннадій Кернес пообіцяв відновити пам'ятник Леніну в центрі Харкова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36