Парламентські вибори на Донбасі будуть визнані такими, що не відбулися, якщо на якомусь із виборчих округів Донецької або Луганської областей не проголосує жодна виборча дільниця.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході навчального семінару Центральної виборчої комісії з членами окружних виборчих комісій сказав голова комісії Михайло Охендовський.

«Що стосується результатів виборів, то якщо на виборчому окрузі не проголосує жодна виборча дільниця, то вибори будуть визнані такими, що не відбулися, і будуть підстави призначити повторні вибори на цій виборчій дільниці».

Охендовський також повідомив, що на територіях Донецької та Луганської областей, де будуть вестися активні бойові дії, парламентські вибори проводитися не будуть.

«На жаль, організаційні заходи парламентських виборів проходять не на всіх округах. Там, де це неможливо з міркувань безпеки, у ЦВК немає можливості проводити підготовку до виборів. Ми будемо предметно говорити й інформувати про це громадськість, починаючи з 1 жовтня, після завершення реєстрації кандидатів у нардепи», - резюмував глава ЦВК.

Нагадаємо, всього у Донецькій області 21 виборчий округ, у Луганській - 11.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 серпня в Україні стартувала виборча кампанія з виборів до Верховної Ради, запланованих на 26 жовтня.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом