У зіткненнях з поліцією в центрі Гонконгу 56 осіб отримали поранення, повідомляє у вівторок телеканал CNN.

За даними поліції Гонконгу, затриманих звинувачують у хуліганстві і нападі на співробітників правоохоронних органів. Поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ і гумові кулі.

В результаті демонстрацій, які проходять під гаслом «Окупувати центр», в районах масових заворушень закриті центральні офіси компаній і банків, магазини, школи.

Глава адміністрації Гонконгу Лян Чженьін закликав протестувальників «негайно» припинити свою кампанію.

«Засновники руху Occupy Central неодноразово говорили, що якщо рух виходить з-під контролю, вони будуть закликати його зупинити. Я зараз прошу виконати дану суспільству обіцянку і негайно припинити цю кампанію», - сказав він.

Протестувальники закликали главу міста піти у відставку. Однак він заявляє, що це буде кроком назад.

Як відомо, жителі міста відстоюють, зокрема, право самостійно обирати керівництво місцевих органів влади. Пекін обіцяв надати таке право в 2017 році, але з умовою, що всі кандидати повинні будуть пройти через процедуру затвердження владою КНР. Проти такої системи і виступають в Гонконгу.

У 1997 році Гонконг - колишня британська колонія - став Спеціальним адміністративним районом КНР, зберігши автономну систему правління. Однак, на думку його мешканців, вплив Китаю на внутрішню політику Гонконгу неухильно зростає.

Нагадаємо, акції протесту в Гонконзі спалахнули в ніч на суботу, 27 вересня.

За матеріалами «Інтерфакс», «ВВС-Україна»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом