Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявляє про арешт свого бізнесу Басманним районним судом Москви.

Про це він повідомив в інтерв'ю телепрограмі «Перша шпальта», повідомляють «Українські новини».

За його словами, активи, які «перебувають і тут, в Україні, і за межами України, за рішенням Басманного суду...заарештовані».

Тарута зазначив, що ця процедура відбулася досить легко, оскільки контрольний пакет компанії «Індустріальний союз Донбасу» належить російським акціонерам.

Голова ДонОДА є співвласником корпорації «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД) (м. Донецьк), контрольним пакетом якої володіють російські акціонери. ІСД спеціалізується на виробництві і реалізації металопродукції, контролюючи Алчевський (Луганська обл.) та Дніпровський (Дніпропетровська обл.) металургійні комбінати, Дніпропетровський трубний завод, Алчевський коксохімічний завод (Луганська обл.), а також металургійні комбінати ISD Dunaferr, ISD Huta Czestochowa та інші активи.

Як повідомляв ForUm, раніше Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом