Влада Криму оцінила проект реконструкції і розвитку аеропорту в Сімферополі у $1,015 млрд. Про це йдеться в пропозиції для потенційних інвесторів, текст якої має в розпорядженні «ИТАР-ТАСС».

«В рамках проекту заплановано проведення термінового поточного ремонту, відновлення експлуатаційної придатності штучної злітно-посадкової смуги 1 (ШЗПС-1), реконструкція ШЗПС-2, будівництво нового аеровокзального комплексу», - йдеться в документі.

У матеріалах, підготовлених Міністерством економічного розвитку Криму, не уточнюється, на що саме передбачається спрямувати гроші приватного інвестора.

У кримській федеральній цільовій програмі, раніше затвердженій Урядом РФ, на розвиток комплексу аеропорту Сімферополя закладено загалом понад 12,939 млрд рублів, у тому числі 360 млн рублів у 2015 році, 627 млн рублів у 2016 році, більше 2,374 млрд рублів у 2017 році та решту коштів - у 2012-2020 роках. Це гроші федерального бюджету. За рахунок приватного інвестора заплановано будівництво аеровокзального комплексу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49