Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області викрили злочинну групу, що викрадала нафту з магістрального нафтопроводу.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України у Львівській області.

«Група нафтових злодіїв була затримана в момент скоєння чергової крадіжки нафтової сировини на ділянці магістрального нафтопроводу у Миколаївському районі Львівської області. Сама врізка розташовувалася на закритій ділянці трубопроводу - на глибині до труби був майстерно приварений кран. Для контролю і управління процесом було встановлено дистанційно керований механізм із системою манометрів, приєднаних електричними з'єднаннями до мобільного телефону», - йдеться в повідомленні.



Разом з тим від врізки зловмисники облаштували підземний відвід довжиною три кілометри, прокладений до сільськогосподарських угідь колишнього селянського господарства. Там в землю була вкопана металева ємність, в якій накопичувалися викрадені нафтопродукти.



За даними міліції, в подальшому злочинці перекачували дизпаливо в спеціально пристосовані вантажні автомашини Вольво, ТАТРА і КамАЗ, в кузовах яких були вварені ємності для прихованого транспортування викраденого палива.

«Злодії використовували багатий арсенал прийомів для отримання незаконної вигоди. У них вилучено насоси для швидкого перекачування викраденого, шланги, систему рукавів, муфт і кульових кранів, встановлена причетність до скоєння злочину чотирьох мешканців Львівщини», - цитує відділ зв'язків з громадськістю начальника УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області полковника міліції Руслана Галаза.



Так, правоохоронці вилучили понад 50 тонн викраденої нафтосировини. Слідчим управлінням зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.292 (Пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафтопродуктопроводів) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом