У Харкові та області цієї осені близько 2 тисяч юнаків призвуть  на строкову військову службу. Про це на прес-конференції в середу повідомив заступник військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін, передає прес-служба міськради.

Призвати планують близько 2 тис. осіб віком від 18 до 25 років, при цьому військкомати розішлють до 10 тис. повісток. «Тим, хто не має повної вищої освіти, доведеться служити 12 місяців, власникам дипломів про повну вищу освіту - дев'ять місяців», - йдеться в повідомленні.

Підготовка до призову триватиме протягом вересня, а в жовтні-листопаді відбудеться відправка призовників у військові частини Збройних сил України, Національної гвардії та Державної спеціальної служби транспорту.

За словами Калгушкіна, восени будуть призивати в першу чергу тих, хто під час весняного призову в травні-липні вже пройшов медогляд і бесіди з працівниками військкоматів, але так і не потрапив в армію через те, що останній етап призову - відправлення у військові частини - не проводився. Але деякі з цих призовників вже змінили місце проживання, інші вступили до внз на денну форму навчання і, за законом, мають право на відстрочку від призову на весь період навчання.

«Військовослужбовці-строковики не будуть проходити військову службу в Харківській області, а також на території Донецької і Луганської областей. Таке рішення було прийнято РНБО. Призов зараз потрібен для того, щоб замінити тих строковиків, які вже відслужили свій строк, але продовжують далі служити вже п'ять місяців. Крім того, ті військовослужбовці, які служать за контрактом в інших областях України, можуть відбути на Донбас, а їх необхідно кимось замінити», - підкреслив заступник військового комісара Харківської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130