Європейський союз дасть консолідовану, справедливу та адекватну оцінку діям Російської Федерації на Донбасі. Про це президент Європейської Ради Герман ван Ромпей заявив на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, повідомляє прес-служба Глави держави.

Ромпей зазначив, що останні дії російської сторони викликали подальшу ескалацію конфлікту на Донбасі, що викликає глибоку стурбованість лідерів ЄС і стало причиною включення «українського питання» до порядку денного надзвичайного засідання Європейської Ради.

Він переконаний, що за результатами дискусії на найвищому рівні ЄС дасть консолідовану, справедливу та адекватну оцінку діям Російської Федерації.

«Зокрема, президент Європейської Ради запевнив Президента України в тому, що при прийнятті рішення Європейською Радою позиція Євросоюзу «буде солідарною і відповідальною», - заявили в прес-службі.

У свою чергу Порошенко підкреслив, що введення російських військ на територію України вимагає адекватної відповіді з боку Європейського союзу.

«У цьому контексті Президент України висловив сподівання, що лідери держав-членів ЄС жорстко відреагують на акт агресії щодо України за результатами засідання Європейської Ради 30 серпня, в тому числі військово-технічною допомогою Україні з боку держав-членів ЄС», - сказано в повідомленні.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко прибув до Брюсселя з одноденним робочим візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51