Президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив, що в ході переговорів з президентом України Петром Порошенком було досягнуто домовленостей, що стосуються надання гуманітарної допомоги Донецькій і Луганській областям.

«Ми говорили про необхідність надання гуманітарної допомоги Донецьку і Луганську. Домовилися про те, як ми будемо співпрацювати», - сказав Путін журналістам за підсумками двосторонньої зустрічі з Порошенком в Мінську.

«Зараз поки не буду забігати вперед, але у всякому разі певні домовленості вже є», - сказав Путін

За його словами, «ми говорили про нашу стурбованість з приводу гуманітарної складової», повідомляє «Інтерфакс-Україна». «Але, відверто кажучи, президент Порошенко і не заперечує складність цієї ситуації. Вона не може бути охарактеризована інакше як катастрофічна», - сказав Путін.

Як раніше повідомляв ForUm, Президенти України Петро Порошенко і Російської Федерації Володимир Путін провели двосторонню зустріч 26 серпня в Мінську.

Ця зустріч Путіна і Порошенка - перші прямі переговори президентів двох країн.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що Росія направила в Міністерство закордонних справ України ноту, в якій інформувала про намір підготувати новий гуманітарний конвой.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом