Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна після підписання Угоди про асоціацію з ЄС ініціювала проведення переговорів з лідерами митної «трійки».

«Це була ваша пропозиція зібратися, без всякого навала обговорити, не з бухти-барахти прийняти рішення, після підписання Угоди про асоціацію з ЄС, розібратися в ситуації, яка на той момент складалася в Україні», - заявив Лукашенко у вівторок в Мінську, зустрічаючись з Президентом України Петром Порошенком.

У цьому зв'язку білоруський президент спростував припущення про те, що Мінськ використовує «українську тему» для власного піару, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ось і весь піар. Це була пропозиція Президента України. Я був виконавцем», - підкреслив Лукашенко. «Я все зробив, щоб донести до моїх колег (по Митному союзу. - Ред.) вашу точку зору», - продовжив він.

При цьому білоруський лідер особливо відзначив: «якби не ваша воля, в останні дні ми часто з вами говорили по телефону, то не було б і зустрічі». «Це говорить про те, що Україна вкрай зацікавлена в тому, щоб на цій землі, в центрі Європи, була нормальна ситуація», - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, рішення про проведення 26 серпня в Мінську зустрічі президентів України, Білорусі, Казахстану, Росії за участю представників Європейського союзу прийнято за підсумками консультацій глав держав Митного союзу і України, які проходили протягом останніх декількох тижнів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом