Відповідальність за провал економічних реформ несе Кабінет Міністрів. Таку думку Forum'у висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи заяву про відставку міністра економіки Павла Шеремети.

«Кабінет Міністрів - це колективний орган. Найбільшу відповідальність за стан економіки несе прем'єр-міністр. Тому там, де провалився Шеремета, - там провалився і Яценюк», - зазначив Цибулько.

На думку політолога, Шеремета не міг ефективно керувати Міністерством економіки, оскільки не має достатнього політичного та адміністративного досвіду.

«Шеремета все своє життя функціонував у режимі консультанта - пропонував варіанти, а рішення приймали інші люди. Він спробував побути в якості адміністратора, але його слабину швидко «розкусили» і перестали рахуватися з його позицією, що і призвело до відставки», - сказав Цибулько.

Політолог також вважає, що Шеремета озвучував важливу для бізнесу ідею мінімізації адміністративного впливу, однак практично нічого не зробив для її реалізації. «Він декларував правильні наміри, його основна ідея - мінімізація адміністративного впливу на бізнес. Але в історії вона нічим не запам'ятається», - підсумував експерт.

Нагадаємо, міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета заявив, що йде у відставку.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54