Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про боротьбу з тероризмом», згідно з яким у районі проведення антитерористичної операції може здійснюватися превентивне затримання осіб, причетних до терористичної діяльності, на строк понад 72 години.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Згідно з документом, граничний термін превентивного затримання не може перевищувати 30 діб. Підставою для превентивного затримання є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою терористичної діяльності.

У прес-службі зазначили, що превентивне затримання може здійснюватися за рішенням начальника Головного управління Служби безпеки України або начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Автономній Республіці Крим, відповідній області, містах Києві та Севастополі за згодою прокурора і без ухвали слідчого судді, суду.

«Це дозволить підвищити рівень ефективності та оперативності дій правоохоронних органів під час проведення АТО і сприяти виконанню ними завдань зі знешкодження терористів і притягнення до відповідальності їх пособників під час проведення антитерористичної операції», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом