Співробітники лінійного відділу міліції на ст. Харків-Пасажирський затримали чотирьох військовослужбовців, які перевозили залізничним транспортом зброю, піротехнічні засоби, боєприпаси та вибухівку.

Про це повідомляє Сектор зв'язків з громадськістю УМВС на Південній залізниці (ПЗ).

Так, згідно з повідомленням при відпрацюванні території обслуговування на привокзальній площі транспортні міліціонери помітили чоловіків, одягнених у камуфляжну форму.

«Як з'ясувалося, це четверо жителів Львівської області, віком від 21 до 37 років, які перебувають на службі у Збройних силах України та їхали у відпустку з зони АТО. Під час огляду серед особистих речей військовослужбовців правоохоронці виявили та вилучили 15 армійських і 10 світлошумових гранат, три димові і дві тротилові шашки, сигнальну міну і сигнальну ракету, РПГ, пістолет Макарова з зарядженим магазином, 48 патронів калібру 9 мм та 62 набої калібру 5,45 мм», - йдеться в повідомленні.



Мету зберігання зброї і її призначення з'ясовують слідчі органи. Речові докази вилучено та направлено на експертизу.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.410 Кримінального кодексу України (Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем). Матеріали за цим фактом в подальшому будуть передані у військову прокуратуру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом