Залізничники відновили майже 70 об'єктів колійного господарства і 25 км контактної мережі, зруйнованих у ході бойових дій на сході України, на загальну суму 23,5 мільйони гривень.

Про це в ході брифінгу повідомив начальник управління аналітики управління перевезень Укрзалізниці Микола Топчієв, повідомляє прес-центр Адміністрації залізничного транспорту України.

За його словами, залізничники відновили 66 об'єктів колійного господарства з 90 пошкоджених - на 1 млн грн. За тимчасовою схемою відбудували 6 штучних споруд на суму 1,6 млн грн.

Він додав, що енергетики відновили значну частину пристроїв електропостачання. Зокрема, частково відбудували 25 км пошкодженої контактної мережі з майже 30 км, виведених з ладу, і 3,2 км повітряних ліній.

Ці роботи обійшлися в 20,9 млн грн.

Топчієв розповів, що за три місяці бойових дій було пошкоджено понад 166 об'єктів залізничної інфраструктури. За попередніми розрахунками, вартість завданих збитків становить близько 300 млн грн.

Він також зазначив, що внаслідок обстрілу загинув один залізничник. «Родині машиніста електропотяга, який загинув під час артилерійського обстрілу, виділена фінансова допомога», - підкреслив Топчієв.

Раніше ForUm повідомляв, що понад 50 станцій Донецької залізниці не працюють через пошкодження.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом