Керівництво державної адміністрації залізничного транспорту «Укрзалізниця» ініціювало перевірку правоохоронними органами всіх контрагентів, з якими на договірній основі співпрацюють залізниці України та підприємства залізничного транспорту, повідомили Forum'у в прес-службі «Укрзалізниці».

Відповідне звернення з проханням «посприяти в наданні захисту з відновлення законних прав та інтересів держави від протиправних дій і посягань» відомство спрямувало до Генеральної прокуратури України.

Зокрема, перевірки покликані з'ясувати, чи співпрацює хто-небудь з контрагентів залізничної галузі з представниками самопроголошених Луганської та Донецької народних республік.

«Про це можна буде дізнатися лише після проведеної перевірки законності дій при укладенні договорів між залізницями, підприємствами та їхніми контрагентами», - підкреслюють в «Укрзалізниці».

Всього на предмет можливої співпраці з незаконними збройними формуваннями потрібно перевірити тисячі договорів з 6 залізниць України і 31 підприємства, підлеглого держадміністрації залізничного транспорту України.

«У разі виявлення порушень «Укрзалізниця» просить Генеральну прокуратуру відреагувати і вжити заходів згідно з вимогами чинного законодавства», - резюмують у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130