Двоюрідний брат президента Афганістану Хаміда Карзая загинув унаслідок атаки смертника, повідомляє Agence France-Presse.

Інцидент стався неподалік від міста Кандагар на півдні країни.

За словами місцевого губернатора Дава Хан Мінапала, терорист-смертник прийшов у будинок до Хашмата Карзая під виглядом гостя.

Привітавши брата президента, нападник привів у дію вибуховий пристрій, який був захований у нього в тюрбані. Крім Хашмата Карзая ніхто не загинув, пише «Lenta.ru»

14 червня в Афганістані відбувся другий тур президентських виборів. За даними виборчої комісії, на виборах переміг колишній міністр фінансів Афганістану Ашраф Гані Ахмадзай, котрий набрав 56,44 відсотка голосів. Його конкурент, колишній міністр закордонних справ країни Абдулла Абдулла, отримав 43,56 відсотка голосів виборців. Абдулла Абдулла відмовився визнати результати виборів, і в кінцевому підсумку сторони погодилися на перерахунок голосів.

Остаточні результати виборів повинні бути оголошені 24 липня, а церемонію інавгурації нового глави держави планувалося провести 2 серпня. Однак підсумки голосування не були оприлюднені вчасно. У зв'язку з цим дата вступу на посаду нового президента, ймовірно, також буде перенесена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57