Президент Росії Володимир Путін закликає Київ утриматися від застосування вогню під час розслідування авіакатастрофи малайзійського «Боїнга-777».

Про це Путін заявив під час засідання Ради Безпеки Російської Федерації 22 липня.

«Нас закликають вплинути на ополчення південного сходу. Все, що в наших силах, повторюю, ми, звичайно, будемо робити. Але цього недостатньо», - заявив Путін.

При цьому, за його словами, під час передачі «чорних скриньок» малайзійській стороні, «збройні сили України влаштували танкову атаку на місто Донецьк», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Танки прорвалися до залізничного вокзалу. Він був обстріляний. Міжнародні фахівці, які приїхали на місце трагедії, голову не могли висунути», - сказав Путін.

«Ополченці ж не самі себе обстрілюють! Потрібно, врешті-решт, закликати і київську владу до дотримання елементарних норм порядності, ввести хоча б на якийсь короткий час для розслідування припинення вогню», - сказав російський президент.

При цьому, за його словами, Росія робитиме все можливе для повноцінного, всебічного, глибокого і прозорого розслідування».

Саме тому, підкреслив Путін, Росія підтримала резолюцію Ради Безпеки ООН, яку запропонувала Австралія.

Як повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом