У разі закриття російських банків в Україні постраждають українські співробітники цих фінансових установ. Таку думку кореспондентові Forum'у висловив економічний експерт Інституту публічної політики Ільдар Газізуллін.

«У російських банках працюють українські громадяни. Відповідно, якщо це російська фірма, і вона йде з українського ринку, то звільнять українських співробітників. У цьому плані може зазнати втрат не тільки російська сторона, але й українська також», - сказав Газізуллін.

Також експерт не зміг відповісти, як вплине на Україну бойкот російських товарів.

«Складно сказати, наскільки істотними можуть бути ці негативні наслідки для України. Торгівля з Росією - це близько 25% в нашій структурі. Тобто це суттєвий торговельний партнер. Насправді, ми купуємо у Росії не тільки споживчі товари. РФ не є великим постачальником споживчих продовольчих товарів в Україну. Це все-таки більше газ. Меншою мірою нафта. Також це сировина, машинобудування», - нагадав він.

«Вважаю, чим більш вільна торгівля, тим краще для всіх. Мені здається, що потрібно вести діалог якимись іншими способами. Тому, знову ж таки Україна - це дуже маленька економіка, щоб якось відчутно вплинути на Росію», - коментує економіст.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195
Теги