Одеський окружний адміністративний суд заборонив різним суб'єктам проведення 21-22 червня масових акцій у зв'язку з можливими заворушеннями.

Як повідомляє «УНІАН» з посиланням на департамент інформації і зв'язків з громадськістю Одеської міськради, в суд з відповідним позовом 18 червня звернувся виконавчий комітет міськради до кількох фізичних осіб, а також до Одеської обласної організації партії «УДАР», управління Одесько-Сімферопольської єпархії Римо-Католицької Церкви в Україні, громадських організацій «Правий сектор», «Православне Козацтво» Одеський козачий округ», «Рада громадської безпеки».

Суть позову полягає в тому, що перераховані суб'єкти подали в мерію заявки на проведення масових акцій. Зокрема, фізособа подала заявку на 21 червня щодо мітингу на Думській площі (біля мерії), а також ходи до будівлі Одеської обласної державної адміністрації (проспект Шевченка). На цей же день «Православне козацтво «Одеський козачий округ» мало намір провести мітинг і марш майже за аналогічним маршрутом: Куликове поле, вулиця Пушкінська, Думська площа.

На 22 червня управління Одесько-Сімферопольської єпархії Римо-Католицької Церкви в Україні, «Правий сектор», «УДАР», «Рада Громадської Безпеки» подали заявки на проведення зібрань, мітингів, пікетів, походів, демонстрацій, маршів та інших мирних зібрань за адресами: Куликове поле, вул. Пушкінська, вул. Успенська, парк ім. Шевченка (алея Слави), вул. Бєлінського, Італійський бульвар, Куликове поле, вул. Мала Арнаутська, вул. Рішельєвська, вул. Велика Арнаутська, вул. Середньофонтанська, вул. Катерининська, вул. Буніна, вул. Жуковського, а також навколо кварталу, де розташований Кафедральний костел «Успіння Пресвятої Богородиці» на вул. Катерининській, 33, Приморський бульвар, пам'ятник Дюку, пл. Грецька і Соборна, вул. Дерибасівська.

«Виходячи з полярності поглядів частини заявників і можливих у зв'язку з цим заворушень, суд заборонив 21-22 червня зазначеним суб'єктам проводити мітинги, марші, встановлювати намети, будь-які інші споруди, в тому числі, збірно-розбірні, встановлювати (використовувати) звуковідтворювальну апаратуру (гучномовці, динаміки тощо), автомобілі, інші транспортні засоби, у тому числі причепи, напівпричепи, обладнання за означеними адресами і т.д.», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162