У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості виключають версії аварійності ділянки газопроводу «Уренгой - Помари - Ужгород», на якому 17 червня стався вибух.

Про це в коментарі журналістам сказав заступник міністра енергетики Вадим Улида, передає кореспондент Forum'у.

«Технічних проблем ніяких не було», - заявив він, додавши, що інформація про аварійність ділянки, на якій стався вибух, не відповідає дійсності.

«Україна виконує свої зобов'язання щодо забезпечення транзиту. Газопроводи перебувають у нормальному надійному стані. Крім того, здійснюються заходи щодо їх реконструкції, як поточні, так і довгострокові з використанням європейських коштів. Тому у мене немає ніякої інформації і підстав вважати, що українські газопроводи гірші, ніж в Європі або Росії. Їхній технічний стан перебуває на задовільному рівні», - підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, в «Газпромі» заявляють, що вибух на газопроводі «Уренгой - Помари - Ужгород» в Полтавській області стався через старіння газотранспортної системи України.

17 червня близько 14.00 стався вибух на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород», яким здійснюється транзит російського газу в Європу.

Ключова версія причин вибуху на газопроводі - теракт. Слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом