Серед пухнастих ялинок і високих заметів у казковому будиночку неподалік від Києва влаштувався справжнісінький Дід Мороз. Новорічний чарівник відкрив свою резиденцію в місті Буча, в рамках проекту «Укрпошти», де щодня ​​читає листи від українських дітлахів і обіцяє відповісти всім без винятку.
 
 


Щороку діти пишуть близько 10 тисяч листів Діду Морозу з величезною надією отримати від нього якщо не заповітний подарунок, то хоча б невелику листівку. І якщо раніше ці листи часто не знаходили свого адресата, то відтепер казці бути!
 

«Раніше самі поштарі, читаючи листи з позначками «Дідові Морозу», купували щось і приносили дитині. Звичайно, багато таких послань залишалося на пошті. Тепер же, після відкриття резиденції, діти можуть бути впевнені, що їхні листи, адресовані Дідові Морозу, будуть прочитані, і жоден з них не залишиться без уваги», - стверджує генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Оксана Плотнікова.
 
 


Гендиректор «Укрпошти» розповідає, що ідея створити подібний проект виникла давно, але реалізувати її вдалося лише зараз. Допомагати в здійсненні дитячих бажань будуть спонсори.


За словами Оксани Плотнікової, кожна дитина, яка напише лист зі зворотною адресою, обов'язково отримає в подарунок від Діда Мороза цукерки і соки, а також вітальну листівку. Автори найщиріших, найтепліших і найзворушливіших листів будуть удостоєні найяскравіших подарунків. А вибрати, повірте, є з чого...
 
 
 

«Цього року встиг прочитати вже більше трьох тисяч листів. Працюю з ранку до ночі. Даруватиму подарунки тільки слухняним дітям. Вже підготував деякі подарунки, але що саме - це маленький секрет. Адже якщо я буду розповідати, кому що подарую, це вже буде не так цікаво. Приходить мені дуже багато щирих послань. Пишуть не тільки дітлахи, а й дорослі», - говорить хрипким чаклунським голосом український Дід Мороз.


Бажання у дітвори дуже різні. Багато просять комп'ютери, всілякі іграшки. Є дітки, які просять «чарівну пугулку» для одужання бабусі й дідуся, а іноді для себе. А є й такі, які просто, щиро вірячи в існування Діда Мороза, присилають йому вітальні листи і розпитують про життя... «Як звуть твоїх оленів, якої довжини у тебе борода, чи є у тебе друзі і як ти став Дідом Морозом?» - цікавляться малюки.
 

У лісовій хатинці зимового чарівника коробок з листами дуже багато. Одному Дідові не під силу розібрати їх всі. Тому він на допомогу кличе «гномів».
 
 
 
 

«Ми отримуємо листи від дітей, мої колеги-«гноми» їх сортують, Дід Мороз їх читає. Дивиться, хто поводився добре, а хто погано. Потім відправляє ці листи в коробку і передає далі. А я складаю подарунки для дітей. Перед Новим роком, звичайно, багато роботи», - ділиться розповіддю про трудові будні помічник Діда Мороза.
 
 

Крім того, що в резиденцію можна писати листи Діду Морозу, до нього можна буде ще й в гості приїхати. Його «хатинка» працюватиме до середини січня.

«До Діда Мороза можуть приїжджати батьки зі своїми малюками у вихідний день. Тут він буде влаштовувати свята для дітей, дарувати подарунки. Для того щоб діти могли поринути у світ життя Діда Мороза, планується також організувати різного роду гуляння, катання на санках», - розповідає Оксана Плотнікова.


Перші гості в резиденції вже побували. І відразу ж поринули у світ казки...
 
 
 

Рівень позитивних емоцій просто зашкалював. Щирі дитячі посмішки і переживання за казкових героїв приховати просто неможливо, а милуватися цим - одне задоволення...
 
 
 

ForUm вирішив дізнатися у малечі, чого ж вони чекають від Діда Мороза і чи написали вони йому листа?
 

«Тут дуже гарно. Я вже написала лист. Дуже хочу собі ляльку Monster High», - розповідає Наташа.
 

У Саші є цілий перелік заповітних бажань. Лист Діду Морозу вже написала, тепер прийшла подивитися, де ж він живе. «Я хочу ляльку Рапунсель - велику з довгим волоссям. А ще глину-пластилін, котика і дві конячки з крилами, які світяться вночі.
 

А ця семирічна дівчинка лист не писала, але щиро вірить, що диво і так здійсниться. Резиденція Діда Мороза їй сподобалась: «Так, тут добре. Я думала, що буде щось інше. А виявилося, що тут взагалі чарівне місто. Я дуже-дуже хочу цуценя».

Ось такі вони, дитячі бажання. Іноді наївні, часто смішні, а часом доводять до сліз. Поки дітвора вірить у казку, хочеться побажати батькам приділити трішки часу і допомогти дитині написати листа. Тим більше що багато не треба: хоч би просто дайте своєму чаду олівці і папір, а на конверті вкажіть зворотну адресу. І обов'язково напишіть: «Лист Діду Морозу» і тоді він точно прийде в резиденцію.

Мрійте і вірте в дива! У переддень Нового року їм властиво збуватися!

Тетяна Мацур, фото Віктора Ковальчука,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1851