Годинникова башта Вестмінстерського палацу у Лондоні, відома також як Біг-Бен за назвою дзвону на ній, офіційно перейменована у Вежу Єлизавети на честь правлячої королеви Великобританії Єлизавети II.

Офіційна церемонія присвоєння вежі нової назви відбулася у середу, 12 вересня. Табличку з новою назвою башти представив спікер Палати громад Джон Беркоу.

 

Пропозиція про перейменування Біг-Бена з'явилося навесні 2012 року, незадовго до святкування 60-річного ювілею правління Єлизавети II. 2 червня стало відомо, що за нього висловилися більше половини депутатів нижньої палати британського парламенту, а наприкінці червня відповідні зміни затвердив комітет Палати громад.

Єлизавета II вступила на престол у 1952 році після смерті свого батька, короля Георга VI. За тривалістю перебування на троні у даний час вона перебуває на другому місці за всю історію британського королівського дому, поступаючись лише королеві Вікторії, яка правила країною 63 роки.

Годинникова башта Вестмінстерського палацу була побудована у 1858 році. Споруда заввишки у 96,3 метра є однією із найбільш відомих символів Великобританії.

За матеріалами «Лента.ру», «Газета.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

768