У Криму створено Республіканську установу «Чорноморський центр підводних досліджень». Про це заявила голова Республіканського комітету АРК з охорони культурної спадщини Лариса Опанасюк на прес-конференції у Сімферополі, повідомляє прес-служба Міністерства курортів і туризму АРК.

За її словами, нова установа вже пройшла необхідну реєстрацію і розпочала свою роботу. Центр створено з метою сприяння збереженню і вивченню об'єктів культурної спадщини, що знаходяться на дні Чорного моря поблизу узбережжя Криму. Особлива увага в роботі центру буде приділятися музеєфікації підводних знахідок. «Робота створеного центру полягає не тільки у вивченні, захисті і збереженні культурно-історичних пам'яток Чорного моря, але і в тому, щоб їх змогли побачити туристи, які приїжджають до Криму», - підкреслила Опанасюк.

Нагадаємо, у кінці серпня на засіданні Ради міністрів Криму члени кримського уряду дали згоду на створення Чорноморського центру підводних досліджень. «На дні Чорного моря знаходяться об'єкти і предмети, які становлять велику історичну та археологічну цінність. Проте зараз немає установи, яка могла б зайнятися цією роботою. Ці завдання будуть покладені на центр підводних досліджень», - прокоментував голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

427