Пам'ятник архітектури і символ Великої Ялти - замок «Ластівчине гніздо» - стане виставковим залом. У п'ятницю у колишньому ресторані відкриється виставка Архипа Куїнджі, на якій представлять картини із фондів Сімферопольського художнього музею.

Планується, що на урочистому відкритті «Ластівчиного гнізда» і виставки будуть присутні представники керівництва автономії. Можливо, приїде і Президент України Віктор Янукович, який у ці дні перебуває на відпочинку у Криму.

Як повідомляв «Новий Регіон», у березні цього року Радмін Криму своєю постановою створив Кримську республіканську установу «Палац-замок Ластівчине гніздо», на баланс якого пам'ятник архітектури перейшов із комунальної власності Ялти. У будівлі замку з 1993 року розташовувався італійський ресторан СП «Ялта-Верона», договір з власниками підприємства громадського харчування був розірваний через суд за ініціативою Ради міністрів Криму.

Згідно з планами виконавчої влади автономії, у замку планували створити постійно діючу художню виставку, присвячену історії «Ластівчиного гнізда». Також у палаці та на прилеглій до нього території планується проводити концерти камерної музики, історико-літературні вечори, театралізовані вистави, презентації тощо. Крім того, концепція передбачає ремонт під'їзних шляхів до музею, які у даний час пролягають через закриті санаторії.

За матеріалами «Новий Регіон»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

772