Вчора в Київ прибула знаменита Державінська ікона Спасителя. У столиці кровоточивий лик розмістили в Десятинному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (неподалік від фундаменту Десятинної церкви на початку Пейзажної алеї).

Раніше ця ікона належала мешканці села Державіно (Оренбурзька область, Росія). У травні 1999 року образ почав сильно пахнути і мироточити. А рік потому перед Великоднем у Велику середу він почав кровоточити. Крапельки червоної вологи, що проступають на лику, ніби кров: текли і згорталися. За підсумками біохімічної експертизи - це кров IV групи (аналогічна збереглася на тканині Туринської плащаниці)!

 
«Я приїхала з Білої Церкви спеціально, щоб помолитися, - розповіла вчора перед зустріччю ікони 64-річна Антоніна Петрівна. - Хочу попросити в ікони здоров'я, щоб суглоби не боліли», пише «Комсомольська правда» - Україна».

Віруючі люди розповідають, що Державінська ікона Спасителя не тільки зцілює від недуг, але і залишає відмітини. Наприклад, крапельку крові на лобі того, що молиться. Якщо у дитини таке «знамення» проявиться через декілька днів, значить - чиста у неї душа. А якщо у дорослого - він без віри наблизився до образу Христа.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2054