Народний депутат України лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що Україні не варто втручатися в російсько-білоруський конфлікт. Таку думку, як передає кореспондент ForUm’у, лідер комуністів висловив в інтерв'ю парламентським журналістам.

«Я вважаю, що учасники цього конфлікту самі все вирішать, а Україна тут не повинна втручатися в їх внутрішні справи», - сказав Симоненко.

В той же час він підкреслив, що зараз стає очевидним, що коли Україна наблизилася до поліпшення взаємостосунків з Росією і створення єдиного економічного простору, «шукаються інші проблемні питання, у тому числі проводиться спроба вбити кілок у відносини між Білоруссю і Росією».

За його словами, до руйнування взаємостосунків між слов'янськими країнами причетні представники великого бізнесу, втручання яких «приводить до посилення напруги між країнами на пострадянському просторі в цілому».

Симоненко впевнений, що на сьогодні війна і розбрат між слов'янськими країнами нікому не потрібні, а швидше учасники конфлікту повинні поглиблювати взаємовигідне економічне співробітництво, поважаючи один одного, як добрі сусіди.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392