Один з керівників Партії регіонів, народний депутат Євген Кушнарьов заявив, що від Блоку Юлії Тимошенко його політичній силі надходили пропозиції довести парламентську кризу до ситуації, в якій би розпуск Верховної Ради був неминучий.

«На одному з етапів переговорного процесу, коли відносини всередині коаліції оранжевих загострилися до межі, високопоставлений представник БЮТ вів консультації з фракцією Партії регіонів на предмет доведення ситуації у Верховній Раді до повної парламентської кризи з метою оголошення дострокових виборів Верховної Ради України», - сказав Кушнарьов в п'ятничній програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє прес-служба партії, інформує «Інтерфакс-Україна».

Депутат не назвав прізвище представника БЮТ.

Він також зазначив, що від Блоку Юлії Тимошенко звучали пропозиції до розпуску парламенту законодавчо підвищити прохідний бар'єр на виборах до 10% (зараз - 3% - ІФ), що привело б до перемоги на дострокових виборах тільки Партії регіонів і БЮТ.

«При цьому пропонувалося спочатку внести зміни в закон «Про вибори народних депутатів України», піднявши прохідний бар'єр до 10%. На думку представників БЮТ, в такому разі до парламенту не пройшли б ні «Наша Україна», ні соціалісти, ні комуністи і в Україні склалася б двопартійна система з Партії регіонів і БЮТу. Це дозволило б парламенту негайно поставити питання про імпічмент президенту Ющенку, змінити Конституцію і вирішити багато інших питання», - сказав Кушнарьов.

За його словами, Партія регіонів не прийняла пропозицію БЮТ.

В Блоці Юлії Тимошенко поки що не коментують ці висловлювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1313