В Кіровоградській обласній раді 44 із 100 місць посядуть представники Блоку Юлії Тимошенко.

Такі офіційні результати виборів оголосила Кіровоградська обласна територіальна виборча комісія.

Згідно з результатами виборів, БЮТ набрав 31,08%, Партія Регіонів - 12,77%, "Наша Україна" - 8,26%, Народний блок Литвина - 7,36%, Соціалістична партія - 6,8%, Комуністична партія - 4,26%.

Як відзначили в тервиборчкомі , 4,26% виборців не підтримали жодну з партій і блоків.

Таким чином, за даними розрахунку місць в обласній раді БЮТ отримав 44 місця. За ним ідуть Партія регіонів, яка приведе в обласну раду 18 депутатів, "Наша Україна" - 12, блок Литвина - 10, СПУ - 9, КПУ – 7, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Спеціалісти вже відзначають, що для формування більшості в обласній раді БЮТ не обов'язково блокуватися з двома партіями.

" В регіоні все буде залежати від ситуації у Верховній Раді України. Але якщо там потрібно 3-4 фракції для формування більшості, то в Кіровоградській облраді БЮТ достатньо і однієї. Схожа ситуація прогнозується і в міській раді", - відзначив викладач політології Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченко Василь Кулик.

Кількість жителів області - 1 млн. 60 тис. осіб, з них 795,5 тис. є виборцями. Під час виборів в Кіровоградській області працювали 965 виборчих дільниць.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380