Народний депутат України Олесь Доній впевнений, що Майдан у сьогоднішньому вигляді не є дієвим механізмом громадянського суспільства. Про це він сказав у коментарі кореспондентові Forum'у.

«Майдан три місяці тому і зараз - це різні майдани. І те, що нова влада потребує громадського контролю і тиску - це також правда. Але питання, в якій формі має бути цей громадський контроль, і чи виконує таку функцію сьогоднішній Майдан з наметами, які жодним чином не впливають на кнопкодавство у ВР, на непрозорі призначення. Функціонально цей Майдан тиску не створює. Парламент, влада його не бояться - уже звикли», - упевнений він.

Доній вважає, що «громадянському суспільству потрібні нові впливові форми тиску. Але наскільки я розумію, ті, хто зараз залишився в наметах, роз'їжджатися по домівках не хочуть, але й активних дій я не бачу».

Нагадаємо, лідер виборчих перегонів на посаду мера Києва Віталій Кличко заявив, що барикади на Майдані Незалежності виконали свою функцію і повинні бути розібрані.

При цьому сотник 4-ї сотні Самооборони Майдану Микола Бондар заявив, що інформація про початок демонтажу наметів на Майдані Незалежності після заяви Віталія Кличка - неправдива.

А представники громадських організацій Майдану заявили, що Майдан не збирається розходитися, але має намір реорганізуватися.

«Влада заявляє про те, що Майдан досяг своїх цілей. Але це не так. Жодну з вимог Майдану не було виконано», - сказала член громадянської платформи «Нова країна» Ксенія Мацкевич.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244