Верховна Рада Криму доручила Раді міністрів підготувати пропозиції щодо реалізації Закону «Про засади державної мовної політики» в АРК до 10 жовтня. Про це повідомляє прес-служба ВРК.

«Відповідно до статей 10, 92 Конституції України, Закону України «Про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов або мов меншин», статті 7 Закону України «Про засади державної мовної політики» і Конституції Автономної Республіки Крим, ВР Криму доручила Раді міністрів АРК до 10 жовтня 2012 підготувати та внести на розгляд парламенту республіки пропозиції щодо реалізації Закону України «Про засади державної мовної політики в Автономній Республіці Крим», - йдеться у повідомленні.

Також уряду Криму доручено забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед населення автономії про основні положення «мовного» закону, а органам місцевого самоврядування та районним державним адміністраціям в АР Крим рекомендовано розробити та здійснювати заходи щодо реалізації положень цього закону.

Як повідомляв ForUm, 8 серпня Президент України Віктор Янукович підписав Закон №5029-VI «Про засади державної мовної політики».

Верховна Рада України 3 липня прийняла ініційований Партією регіонів закон «Про засади державної мовної політики», яким зміцнюються позиції російської та мов інших національних меншин у регіонах, де їхня чисельність 10% і вище.

10 серпня закон про засади державної мовної політики, що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова, набув чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

500