Україна вирішила вивчити можливість приєднання до технічних регламентів Митного союзу.


Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства в Санкт-Петербурзі, де Україна бере участь як спостерігач.


«Ми сьогодні вже подивилися на можливість, про яку ви говорили на засіданні глав урядів ЄврАзЕС, з точки зору технічних регламентів Митного союзу ЄврАзЕС. І я таке доручення дав Міністерству економіки - подивитися на технічні регламенти з точки зору можливості нам приєднатися до технічних регламентів», - повідомив він.


Прем'єр висловив думку, що такий крок дозволить значно спростити торгівлю між країнами, що входять в об'єднання.


При цьому Азаров зазначив, що українська сторона високо оцінює досягнення угоди щодо створення зони вільної торгівлі СНД і таке завершення напружених переговорів викликає в української сторони почуття оптимізму, повідомляють «Українські новини».


У свою чергу прем'єр Росії Володимир Путін привітав таке рішення України.


«Це серйозне рішення. Це початок руху в бік інтеграції за технічними регламентами. Це дуже важливий крок», - сказав він.


Путін додав, що зі свого боку Росія зробить все, щоб узгодити всі позиції з цього напрямку співробітництва.


Нагадаємо, до цих пір українська влада послідовно відмовлялася від цієї пропозиції, вважаючи за краще Зону вільної торгівлі та Угоду про асоціацію з ЄС, однак учора, 18 жовтня, була озвучена позиція віце-прем'єра Сергія Тігіпка, який допустив входження України до Митного союзу в разі подальшого погіршення відносини з ЄС.


«Якщо з боку ЄС прозвучать абсолютно чіткі сигнали «ні», то ймовірність переорієнтації на Митний союз досить велика», - заявив він.


Учора керівництво ЄС скасувало візит Президента Віктора Януковича до Брюсселя, запланований на 20 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

624