Європейська партія України отримала близько 2-х відсотків голосів виборців на виборах у місцеві органи влади. Про це свідчать офіційні дані результатів підрахунку голосів по всій Україні, оголошені відповідними виборчими комісіями.

Найбільшу кількість депутатських мандатів представники від Європейської партії України отримали в Івано-Франківській (27), Львівській (45) і Сумській (36) областях. Показовим також є той факт, що на виборах у Донецькій області, яка традиційно вважається прибічником Партії регіонів, Європейську партію в окремих районах підтримує понад 3 відсотки виборців.

«Для партії, яка вперше бере участь у виборчій кампанії всеукраїнського рівня, такий результат є цілком прийнятним. Нам є що аналізувати, є з чого робити висновки, і ми тепер знаємо, як нам розвиватися далі. Але найголовніше, що попит на ліберальну європейську ідеологію, яку сповідає наша партія, в Україні є», - таку думку висловив під час засідання Ради Європейської партії України її лідер Микола Катеринчук.

Загалом, на виборах у місцеві органи влади Європейська партія України брала участь у виборах в сімнадцяти областях і отримала 140 депутатських мандатів у ради різних рівнів.

За інформацією прес-служби Європейської партії України

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

427