В Україні знову заговорили про коріння лідера БЮТ.

Ворушити минуле Юлії Тимошенко взявся краєзнавець і депутат Івано-Франківської облради Зиновій Бойчук, який розшукав у місцевих архівах інформацію про Абрама Капітельмана, нібито її дідуся.

«До війни його направили директором третьої єврейської школи зі Східної України у райцентр Снятин на Франківщині», — розповідає Бойчук. Він навіть збирається установити меморіальну дошку на будинку, де нібито жила сім'я предків Тимошенко.

Депутат запевняє, що розкопав дані про те, що дідусь Тимошенко водив учнів молитися у синагогу, хоча і був комсомольцем: «Після цього Капітельмана відправили на фронт, де він загинув у листопаді 1944 року. Його дружина Марія Григян, активна комуністка, з сином Володимиром, батьком Тимошенко, перебралася до Дніпропетровська».

Нібито збереглося фото Марії Григян: «Тимошенко — вилита бабуся».

Нагадаємо, ім'я самого Бойчука пов'язане з антиєврейськими публікаціями у 2008 році у «Вечірці» Івано-Франківська, яку він очолював, пише «Сьогодні».

Колеги по облраді дослідження Бойчука вважають провокацією перед місцевими виборами. «Ця інформація висмоктана із пальця, — обурюється голова фракції БЮТ в Івано-Франківській облраді Юрій Романюк. — Бойчук давно вийшов із «Батькивщини» і у фракції БЮТ перебуває лише формально».

Сама Леді Ю не любить поширюватися про свою сім'ю. Стверджує, що по лінії батька у неї до десятого коліна – всі латиші (мовляв, батько був Григяніс, а суфікс відкинули помилково), а у маминому роду — всі українці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529