Міністр економіки Василь Цушко заявляє, що не проводив попередніх переговорів про своє призначення. Про це він заявив в інтерв'ю газеті «Сьогодні».

«О 10 годині вечора 10 березня мені дзвонить пан Зайчук, завсекретаріату Верховної Ради, каже: «Завтра о 8 годині ранку ви повинні бути у мене, потрібно буде заповнити папери, а о 10 годині ранку ви повинні бути в ложі уряду Верховної Ради. Ви будете призначені міністром економіки». Все. Я прийшов, мене призначили», - розповів Цушко.

Відповідаючи на запитання, він міг відмовитися чи побажати стати главою іншого міністерства, Цушко відповів: «А я захотів, прийшов і мене призначили».

«Я вас здивую, але я за всю виборчу кампанію нікому – ні Віктору Федоровичу, жодному з керівників його штабу – не говорив, що ось я відпрацюю, але ви мені якусь посаду дайте. Були вибори, вибрали президента, я прийшов на інавгурацію і пішов займатися своїми питаннями, знову ж таки нікого ні про що не просячи. Все! Мені запропонували, і зараз я прагну виправдати довіру», - підкреслив міністр.

Відповідаючи на запитання, який найбільший хабар йому пропонували як міністрові економіки, Цушко заявив: «Навіть не пропонують, тому що знають – я хабарів не беру. Коли я був на посаді губернатора Одеської області, мені пропонували пропустити повітряний ПДВ на 128 мільйонів гривень, 30% моїх, тобто майже 9 мільйонів доларів США».

За його словами, коли він керував МВС, йому пропонували хабарі люди, в яких є імунітет.

«Пропонували, тому що знали, що вийдуть з кабінету, оскільки є цей самий імунітет. Хабар пропонували за призначення начальника обласної міліції. За такі посади тоді пропонували від 3 до 25 мільйонів доларів, принаймні, до мене доходила така інформація», - підсумував Цушко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

784