Італія оголосила режим надзвичайного стану у двох областях країни - Емілія-Романья і Ломбардія, які потерпіли від руйнівного землетрусу, що стався у неділю, повідомляє телеканал Sky TG24.

Відповідне рішення було прийняте на черговому засіданні Ради міністрів у вівторок.

Як говориться у повідомленні уряду, надзвичайний стан, який запроваджується на 60 днів, оголошено у трьох провінціях Емілії-Романьї: Болоньї, Модені, Феррарі – та у провінції Мантуя, розташованої в області Ломбардія. Уряд Італії також прийняв рішення виділити 50 мільйонів євро національного фонду служби Цивільної оборони для надання допомоги потерпілим регіонам, передає РІА «Новости».

У ніч на неділю за 36 кілометрів на північ від міста Болонья стався найсильніший за останні три роки землетрус магнітудою 6,0. За кілька годин до цього був зафіксований перший підземний поштовх магнітудою 4,1. Епіцентр землетрусу, за даними сейсмологів, розташовувався на глибині 5,1 кілометра. Внаслідок стихійного лиха зруйновані десятки будинків, будівель і церков, загинули семеро людей, більше 50 потерпіли, завдані збитки, найімовірніше сягнуть, десятків мільйонів євро.

Перед проведенням засідання уряду прем'єр-міністр Маріо Монті особисто побував у потерпілих районах та поспілкувався з родинами чотирьох робітників із місцевих підприємств, які загинули при землетрусі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

543