У понеділок на 60-у році пішов з життя колишній тренер київського «Динамо» і збірної України Володимир Козеренко.

Тренований організм колишнього футболіста, який регулярно стежив за фізичною формою, виявився безсилий перед важкою хворобою, що несподівано підкралася.

Козеренко починав свій шлях у футболі в середині 60-х років минулого століття у складі виступаючої в класі «Б» чемпіонату СРСР команді «Автомобіліст» (Одеса). Потім грав у дублі «Чорноморця», «Кривбасу», дніпродзержинському «Прометеї», нікопольському «Трубнику», хмельницькому «Динамо», херсонському «Локомотиві», тираспольській «Зірці», черкаському «Дніпрі». Після закінчення кар'єри гравця Володимир Сергійович зайнявся тренерською діяльністю, в період з 1980-го по 2005-й роки працюючи в дев'яти командах. Будучи наставником тернопільської «Ниви» він ініціював запрошення на роль головного тренера Леоніда Буряка, з яким потім протягом декількох років успішно працював в одеському «Чорноморці». Пізніше дует Буряк-Козеренко відновився в тульському «Арсеналі», а на початку нового століття обидва фахівці працювали пліч-о-пліч у збірній України та «Динамо», повідомляє «Спорт-експрес».

У кар'єрі Козеренка-тренера українського періоду була і самостійна робота на посту головного тренера того ж «Чорноморця» і сумського «Спартака». Під керівництвом досвідченого наставника сумчани дійшли до чвертьфіналу розіграшу Кубка України сезону-2000/01, обігравши на шляху до цієї стадії київське «Динамо» і «Таврію».

Багаторічний колега і друг Козеренка - Леонід Буряк намагався допомогти йому в біді до останнього дня життя, проте смерть виявилася сильнішою.

Прощання з Володимиром Козеренком відбудеться сьогодні о 13.00 на Центральному стадіоні «Чорноморець» в Одесі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

429