У п'ятницю відбувся великомасштабний телевізійний проект «Розмова з країною» за участю Президента України Віктора Януковича. По суті, це був річний звіт Глави держави, який тривав чотири години і чотири хвилини.

Глава держави відповів на 38 запитань. З них 28 запитань поставили громадяни під час прямих включень з 14 регіонів, а 10 - журналісти в студії.

Усього на адресу Януковича надійшло понад 50 тисяч запитань від громадян. Кожен з них отримає відповідь, пообіцяли в Адміністрації Президента.

Одним з головних запитань, яке хвилювало українців, було: «Коли ж настане обіцяне поліпшення життя?» Янукович заявив, що сьогодні у влади є всі можливості для поліпшення добробуту людей.

«На нашу долю випали зараз нові іспити. Ми прожили певну частину життя - 20 років - коли, як люди кажуть, «що вони там робили, об'єднувалися, роз'єднувалися - нас це не цікавить, тільки щоб нас не чіпали - все». Я абсолютно згоден з цим», - зауважив Президент.

Він підкреслив, що «сьогодні, слава Богу, ми рік, як стали працювати разом, ухвалюємо рішення, створюємо механізми, як їх реалізувати». «І далі - нарощування реформ, стабілізація країни. У нас сьогодні є така можливість», - упевнений Янукович.

Глава держави також розповів, що його часто критикують з приводу виборчого гасла - «Поліпшення життя вже сьогодні». «Я хочу сказати, що я реаліст. Якби мені і моїй команді, умовно кажучи, дали можливість тоді, коли ми про це говорили, стабільно попрацювати деякий час, ми б досягли. Умови у нас основні є. У нас є прекрасна країна, промисловість, чорноземи, наука, і, найголовніше, працьовитий український народ. І ми цим повинні пишатися, і я цим пишаюся. Це головне. А далі - наші руки, наша совість і наше величезне гаряче бажання - на цій основі побудувати прекрасну країну, щоб люди нормально в ній жили. Ось це - головне», - сказав Глава держави.

Він також висловив переконання, що «ми це зробимо». «Я переконаний у цьому. І не знайдеться сьогодні жодної причини всередині команди, яка б нам заважала. Ми налаштовані йти цим шляхом. Шляхом змін. Потрібно потерпіти - ще раз повторюю - набратися терпіння, не брехати людям, а говорити правду, дивитися в очі і йти вперед. І ми зробимо свою справу», - переконаний Янукович.

Президент говорив ще багато гарних слів. Але, чи зумів він почути народ насправді?

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2462