Василя Цушка і Олександра Медведька незабаром можуть звільнити. Принаймні, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що фракції «Наша Україна» і БЮТ внесуть на розгляд Верховної Ради України проекти постанов про звільнення Цушка з посади міністра внутрішніх справ України і Медведька з посади Генерального прокурора України.

Народний депутат, член СПУ Євгеній Філіндаш вважає внесення цих проектів постанови популізмом. Нардеп відзначив, що коаліція не підтримає цю постанову не тільки з політичних міркувань, але і «по суті». «Тому що для звільнення міністра або Генерального прокурора повинні бути вагомі підстави, яких немає. Безумовно, зрозуміло, що ці рішення не пройдуть», - сказав Філіндаш.

В той же час, він нагадав, що в опозиції є право вносити на розгляд парламенту такі постанови. «Як опозицію, їх можна зрозуміти, тому що їм потрібно критикувати владу, незважаючи на результати її діяльності. Але мені, як мінімум, незрозуміло, які висуваються мотиви, чому потрібно звільняти цих посадовців, і зокрема міністра внутрішніх справ, який працює на своєму посту трохи більше 3 місяців, і чим він вже не догодив нашій опозиції, абсолютно незрозуміло, хіба що політичним забарвленням», - підкреслив парламентарій.

Нагадаємо, вчора лідер фракції «Наша Україна» В’ячеслав Кириленко на спільному засіданні фракцій БЮТ і «Наша Україна» за участю Президента України Віктора Ющенка заявив, що обидві фракції можуть покинути сесійний зал Верховної Ради і відмовитися від участі в роботі парламенту, поки антикризова коаліція не прислухається до вимог опозиції. Кириленко відзначив, що завтра опозиція буде обнародувати з парламентської трибуни свої вимоги і якщо не побачить реакцію, буде вимушена взятися до радикальних дій - аж до виходу із залу засідань ВР. Він відзначив, що це питання розглядатиметься завтра на засіданні фракції «Наша Україна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

914